Over BDN

Uit BDNWiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Begin maart 2004 bezocht Peter Faase, initiatiefnemer van de website Bekende Dode Nederlanders (BDN), de Amsterdamse begraafplaats Zorgvlied. Tijdens dat bezoek viel het hem op dat er behoorlijk wat Bekende Nederlanders begraven zijn. Toen hij later thuis op het internet ging zoeken naar wat er allemaal te vinden is over Bekende Dode Nederlanders en hun laatste rustplaats, bleek dat behoorlijk tegen te vallen.
Er is veel informatie te vinden over de personen, maar bitter weinig over hun laatste rustplaats. Zou het dan toch zo zijn dat er een taboe rust op de dood en alles wat daarmee samenhangt? Een paar weken later ging hij met vrienden terug naar Zorgvlied en kreeg daar een lijst met Bekende Nederlanders die op Zorgvlied werden begraven. Met deze lijst in het achterhoofd en wetend dat veel informatie slecht beschikbaar is, was het idee voor deze website snel geboren. Op 29 mei 2004 zag www.bekendedodenederlanders.nl het levenslicht.
Al snel begon BDN uit zijn jasje te groeien. Er werd gezocht naar nieuwe mogelijkheden om de site verder uit te breiden. In april 2008 kwam dan eindelijk de nieuwe site online.
Op dit moment wordt die samengesteld door Peter Faase, Fia Mink en André Evers.


Bent u van mening dat er op deze site foto's en/of teksten voorkomen waarvan u vindt dat deze onterecht of zonder toestemming van de rechthebbenden/betrokkenen zijn gepubliceerd, dan verzoeken wij u contact met ons op te nemen. Wij zullen die content dan zo spoedig mogelijk verwijderen.


Bekende Dode Nederlanders (BDN), verzamelt op geen enkele wijze informatie over de bezoekers van deze site.

OverBDNAfbeelding.jpg